Donate to Ukraine 🇺🇦

Doneer eenvoudig via bankoverschrijving, PayPal, QR-code of een online betaalverzoek. Heeft u een vraag of wilt u als bedrijf goederen leveren? Stuur via deze pagina een bericht of bel direct naar +31 (0)6 2421 9239.

Rekening: NL12INGB0674678842
BIC/Swift: INGBNL2A
T.n.v.: Stichting de Leeuw Kyiv

Klik
hier voor de gegevens van Stichting de Leeuw Kyiv.

Payment via payment requestPaying with PayPal
Scan the QR code and pay easily via iDeal.

Post van Arno: Stop de handel met Rusland!

Arno roept Nederlandse bedrijven op te stoppen met de handel met rusland om de oorlog niet te sponsoren.

14/07/2024 - Een hele sterke post van onze collega Arno. Elke handel met rusland brengt geld in het laatje bij de russische overheid die er wapentuig van koopt om er vervolgens Oekraïne mee te terroriseren. Waar is je moreel kompas?! Stop met alle handel met rusland!

----------------------------

Het zit me al 2,5 jaar dwars, maar nu, na de verwoesting van afgelopen week in Kyiv moet het er een keer uit!

Met de belastinggelden die in rusland o.a.gegenereerd worden met de handel in zaad en de daar uit geteelde groenten van Noord Hollandse zaadbedrijven zoals Bejo worden raketten, granaten en kogels geproduceerd die gebruikt worden om Oekraiense burgers en soldaten te vermoorden of verminken, honderdduizenden. Er worden miljoenen Euro's aan omzet gegenereerd in rusland. Degenen die de trekkers overhalen en op de lanceerknoppen drukken eten voor die tijd evt nog een bordje groenten met oorsprong Kop van Noord Holland. Zo ook deze week. Het grootste kinderziekenhuis in Kyiv is verwoest.  En dan de rest van de enorme verwoesting die deze week het nieuws niet haalde en al 2,5 jaar voort duurt.

Waarom doen deze bedrijven nog steeds zaken in rusland? Wat is er mis met hun morele kompas ??? Als de Bejo's en andere Noord Hollandse zaadbedrijven stoppen in rusland zullen degenen die het regime daar niet steunen echt niet verhongeren.  

Maar als zij, net als nog zoveel bedrijven, zaken blijven doen in rusland gaan ze door met het co-financieren van de russische oorlogsmachine. Hoe willen deze bedrijven zich profileren? Als co-sponsor van oorlogsterreur en de grootste oorlog in Europa sinds wo2? Waarom geen voorbeeld van kracht en moraal zoals talloze bedrijven die WEL zijn gestopt in rusland.

Waarom hier de focus op Bejo?  Omdat ik bijna dagelijks bij Bejo in buurdorp Warmenhuizen langs rijd als ik in Tuitjenhorn ben en weet dat de raketten en drones die bij mij thuis in Kyiv over het huis vliegen om vervolgens ziekenuizen, scholen, energie centrales te verwoesten o.a. betaald zijn met de handel in de producten van dit en andere schaamteloze bedrijven. Zo ook de granaten en kogels waardoor inmiddels honderduizen Oekrainers zijn vermoord of verminkt. Daarom!