Donate to Ukraine 🇺🇦

Doneer eenvoudig via bankoverschrijving, PayPal, QR-code of een online betaalverzoek. Heeft u een vraag of wilt u als bedrijf goederen leveren? Stuur via deze pagina een bericht of bel direct naar +31 (0)6 2421 9239.

Rekening: NL12INGB0674678842
BIC/Swift: INGBNL2A
T.n.v.: Stichting de Leeuw Kyiv

Klik
hier voor de gegevens van Stichting de Leeuw Kyiv.

Payment via payment requestPaying with PayPal
Scan the QR code and pay easily via iDeal.

Emergency power supply

Emergency power supply will remain essential for the foreseeable future; many generators have already been...

Noodstroomvoorziening blijft de komende tijd essentieel, Meer dan 1600 aggregaten ,in alle maten en vormen, zijn al via ons naar alle uithoeken van Oekraïne gebracht. Daarnaast hebben we ook in samenwerking met Caritas Ukraine gedoneerde aggregaten op zonne-energie naar Oekraïne gebracht en verspreid.

Verschillende media hebben bericht over de succesvolle inzamelingen en transporten van generatoren. Zie ook dit bericht.

Update 20 februari 2023:
Deze week transporteren we weer een lading met hulpgoederen naar Oekraïne. Hierbij zit ondere andere onze 1200e generator! We hebben sinds het begin van de oorlog al generatoren naar Oekraïne gestuurd, maar hebben hier echt op ingezet sinds Rusland begon de Oekraïense energievoorzieningen te bombarderen in oktober 2022.

Wij hebben honderden generatoren kunnen aanschaffen van de donaties die wij hebben ontvangen via verschillende crowdfundings en donaties. Ook veel leverden veel bedrijven en particulieren hun gebruikte of (bijna) nieuwe generator aan ons. Van kleine toestellen die geschikt zijn om mobiele apparaten of accu's mee op te laden, tot enorme machines die genoeg electriciteit leveren voor een middelgroot ziekenhuis! Ze zijn gedistribueerd naar de plekken waar de nood het hoogst was.

Allemaal heel hartelijk dank voor jullie gulle donaties en hulp!

Meer dan 1200 generatoren naar Oekraïne getransporteerd