Donate to Ukraine 🇺🇦

Doneer eenvoudig via bankoverschrijving, PayPal, QR-code of een online betaalverzoek. Heeft u een vraag of wilt u als bedrijf goederen leveren? Stuur via deze pagina een bericht of bel direct naar +31 (0)6 2421 9239.

Rekening: NL12INGB0674678842
BIC/Swift: INGBNL2A
T.n.v.: Stichting de Leeuw Kyiv

Klik
hier voor de gegevens van Stichting de Leeuw Kyiv.

Payment via payment requestPaying with PayPal
Scan the QR code and pay easily via iDeal.

Nieuwe fundraiser De Leeuw Kyiv na damramp bij Kherson

De Leeuw Kyiv is een nieuwe fundraiser gestart om noodhulp te bieden nadat de dam in de Dnipro is opgeblazen.

06/06/2023 - De Leeuw Kyiv is een nieuwe fundraiser gestart om noodhulp te bieden nadat de russen de Nova Kakhovka dam in de Dnipro hebben opgeblazen. Dit heeft rampzalige overstromingen tot gevolg. Huizen, winkels, fabrieken en ziekenhuizen komen onder water te staan. Ook de drinkwatervoorziening van Kherson en dorpjes en steden in de omgeving komt hierdoor in groot gevaar of valt helemaal weg. Door het drinken van vervuild oppervlaktewater liggen ernstige infectieziekten op de loer.

Vrijwilligers van De Leeuw Kyiv zijn direct vertrokken naar het rampgebied met de eerste hulpgoederen die wij op voorraad hadden: etenswaren en waterfilters. Er is echter nog veel meer nodig om een catastrofe te voorkomen: Grote industriële waterpompen, meer waterfilters, boten en transportmiddelen!

Er zal de komende maanden een enorme inspanning geleverd moeten worden om de gevolgen van deze catastrofe te boven te komen.

Doneer! Zodat wij de Oekraïense bevolking in het rampgebied maximaal en structureel kunen helpen.