Donate to Ukraine 🇺🇦

Doneer eenvoudig via bankoverschrijving, PayPal, QR-code of een online betaalverzoek. Heeft u een vraag of wilt u als bedrijf goederen leveren? Stuur via deze pagina een bericht of bel direct naar +31 (0)6 2421 9239.

Rekening: NL12INGB0674678842
BIC/Swift: INGBNL2A
T.n.v.: Stichting de Leeuw Kyiv

Klik
hier voor de gegevens van Stichting de Leeuw Kyiv.

Payment via payment requestPaying with PayPal
Scan the QR code and pay easily via iDeal.

Michiel Driebergen interviewt Oekraïense frontsoldaten

In dagblad Trouw wordt een aantal Oekraïense soldaten indringend geportretteerd door Michiel Driebergen.

Michiel Driebergen interviewt Oekraïense frontsoldaten

Op zaterdag 9 december stonden in het katern De Verdieping' van Dagblad Trouw verschillende indringende portretten van Oekraïense frontsoldaten. Hun harde verhalen waren opgetekend door Michiel Driebergen. De soldaten vertelden over de zware ontberingen aan het front en hoe zij hun familie al lange tijd moeten missen. Soms twijfelen ze ook aan de morele steun van landgenoten die hun gewone leven leiden in de min of meer veilige steden in het midden en westen van het land.

Eén van de geïnterviewde militairen is Olena '777' uit de buurt van Marioepol. Zij is commandant van een logistieke eenheid van de 93e gemechaniseerde brigade en we hebben haar eenheid al vaak ondersteund met allerhande hulpmiddelen als soldatenboots, slaapzakken, camouflagenetten, generatoren en powerbanks en voertuigen. Dit zullen wij blijven doen zolang als nodig.

Het hele artikel is hier te lezen (betaalmuur)

(foto's Adriaan Backer)