Donate to Ukraine 🇺🇦

Doneer eenvoudig via bankoverschrijving, PayPal, QR-code of een online betaalverzoek. Heeft u een vraag of wilt u als bedrijf goederen leveren? Stuur via deze pagina een bericht of bel direct naar +31 (0)6 2421 9239.

Rekening: NL12INGB0674678842
BIC/Swift: INGBNL2A
T.n.v.: Stichting de Leeuw Kyiv

Klik
hier voor de gegevens van Stichting de Leeuw Kyiv.

Payment via payment requestPaying with PayPal
Scan the QR code and pay easily via iDeal.

Interview met Kees Huizinga in Volkskrant

De Volkskrant interviewde Huizinga over de voedselcrisis en het werk van De Leeuw Kyiv.

Interview met Kees Huizinga in Volkskrant

Op 11 april stond een lang interview met Kees Huizinga in de Volkskrant. Hierin bespreekt hij de problemen waar boeren in Oekraïne mee te maken hebben en welke kunnen leiden tot voedselschaarste in derde-wereldlanden. Miljoenen hectares landbouwgrond kunnen niet worden ingezaaid, omdat ze in bezet gebied liggen, of het er te gevaarlijk is vanwege achtergebleven explosieven. Ook zullen de opbrengsten veel lager zijn vanwege minder gebruik van kunstmest. Ten derde is een gedeelte van het personeel van landbouwbedrijven opgeroepen voor het leger. En last but not least is er veel te weinig capaciteit voor export van landbouwproducten door opzettelijk vertraagde controles door Rusland.

Daarnaast bespreekt hij het werk van Stichting De Leeuw Kyiv. In de afgelopen 14 maanden hebben we voor bijna 6 miljoen Euro aan hulpgoederen geleverd, waaronder meer dan 1200 generatoren en meer dan 100 jeeps, busjes en pick-up trucks.

Blijf ons alsjeblieft steunen door een gift over te maken op IBAN NL12 INGB 0674 6788 42!

Je kunt het hele artikel hier lezen.