Donate to Ukraine 🇺🇦

Doneer eenvoudig via bankoverschrijving, PayPal, QR-code of een online betaalverzoek. Heeft u een vraag of wilt u als bedrijf goederen leveren? Stuur via deze pagina een bericht of bel direct naar +31 (0)6 2421 9239.

Rekening: NL12INGB0674678842
BIC/Swift: INGBNL2A
T.n.v.: Stichting de Leeuw Kyiv

Klik
hier voor de gegevens van Stichting de Leeuw Kyiv.

Payment via payment requestPaying with PayPal
Scan the QR code and pay easily via iDeal.

Guido in BN DeStem: Inzamelen hulpgoederen wordt moeilijker

Guido zegt in de krant dat de inzameling van hulpgoederen nu lastiger verlopen dan in het begin van de oorlog.

Guido in BN DeStem: Inzamelen hulpgoederen wordt moeilijker

Een interview met onze voorzitter, Guido van Engelen, werd gisteren gepubliceerd in BN DeStem. Hij geeft aan dat de inzameling van hulpgoederen voor Oekraïne na bijna twee jaar oorlog veel minder voorspoedig verloopt dan in het begin.

Ook worden hulptransporten nu getroffen door schandalige blokkades van Poolse en Slowaakse vrachtwagenchauffeurs. Goederenvervoer over zee is slechts minimaal mogelijk vanwege Russische bombardementen op havens. En nu blokkeren Poolse en Slowaakse chauffeurs ook nog de grenzen omdat ze het slachtoffer zeggen te zijn van oneerlijke concurrentie. Daardoor is het heel lastig om goederen het land in óf uit te krijgen en verlammen ze de Oekraïense economie.

Gelukkig heeft De Leeuw Kyiv vorige maand extra ritten naar het land uitgevoerd, en hopelijk zijn in januari de blokkades opgeheven.

Het hele artikel is hier te lezen.